SIG Jump Blauwfilter

Onervaren talent welkom!


Hongerig naar het communicatiewerkveld? Welkom bij Sigmund! Bij ons zit je goed als je honger hebt. Honger naar meer. Meer ervaring, meer verhalen, meer communicatie, meer tools... kortom, meer stappen in de wondermooie wereld van interne communicatie. Aan actie geen gebrek, want vanaf dag één vliegen we erin: je pikt een teammeeting mee, brainstormt er met (digitale) post-its op los, plant hier en daar wat sociale mediaposts in en schrijft volop mee aan communicatievoorstellen (die je daarna mee mag uitvoeren). Jij bent een geboren planner, een sporadische Frans- en Engelsman/v/x, een People First-enthousiast, een leergierig beestje.

Sigmund's stageplaatsen in het voorjaar van 2022 werden al ingenomen door enkele nieuwe talenten. Niet getreurd, ook in het najaar van 2022 én in 2023 zijn wij nog op zoek naar onervaren talent. Waag je kans!

Wat houdt dat concreet in? Simpel, je werkt gewoon mee met ons team. En dat aan volgende opdrachten:

 • Klantenmeetings
 • Communicatieplanning opstellen
 • Workshops en events voorbereiden
 • Socialemediapagina’s beheren
 • Brainstormsessies
 • Opvolging van projecten
 • (Beperkte) grafische ondersteuning
 • Maken van presentaties en debriefings
 • Copywriting
 • Research
 • Opmaak van documenten (Word, Excel, PowerPoint, Miro...)
 • Voorbereiden en ondersteunen van (greenscreen) video-opnames

Hoe de vorige stagiair(e)s het ervan afbrachten? Dat lees je hier:

Yana Doncos, studente Organisatie en Management (KdG)

“Als er iets is waar je bij Sigmund niet voor hoeft te vrezen, is het wel dat je niet genoeg werk hebt. Als stagiaire is dat mooi meegenomen, want zo kon ik op acht weken tijd – wat relatief kort is – toch proeven van het werkveld in al zijn facetten. Achteraf gezien zijn die weken voorbijgevlogen. Waarschijnlijk omdat er bij Sigmund nooit stilgezeten wordt. Of je nu stagiaire bent of niet, je wordt mee ondergedompeld in de lopende projecten. Bovendien toetste Sigmund mijn potentieel af en gaven ze dat extra duwtje in de rug dat je nodig hebt wanneer het even minder gaat. Sigmund steekt veel tijd in zijn stagiaires en communiceert volgens het motto: transparency is key. Zo verlegden we samen mijn grenzen en stapte ik verschillende keren uit mijn comfortzone.”

Imani Van Thillo, studente Communicatiemanagement (AP Hogeschool)

"Ik heb me tijdens de stage kunnen ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Ik ben zeer dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen, zoals deelnemen aan de sprekerstraining. Er werd gekeken naar mijn talenten en rekening gehouden met wat ik graag wou doen. Ik was een volwaardig lid van het team. Het was zeer fijn."

Elena Dullaert, studente Communicatiemanagement (AP Hogeschool)

"Vaak kreeg ik van mijn vrienden te horen “Ik kies liever een stageplaats bij de deur, ik heb mijn slaap nodig!” Wel euhm ja, ik ook, maar wat zijn negen weken in een leven? Het zijn negen weken waar ik alleszins het beste van mezelf heb gegeven. Bovendien zijn de dagen hier bij Sigmund gevarieerd, goedgevuld en vliegen ze voorbij! Want ja hoor, naast al het lachen (en eten) wordt er ook veel gewerkt. Je zal hier nooit iemand met z’n vingers zien draaien. Ik heb enorm veel bijgeleerd, zowel qua vaardigheden als over mezelf. Een stage kan je een beetje vergelijken met twee keer tegen de muur lopen. De derde keer ben je alweer vergeten dat die muur er staat. Maar voor de toekomstige stagiair(e)s: geen nood, tegen week negen leer je die muur professioneel te omzeilen."

Eva De Crom, studente Event- en Projectmanagement (KdG)

"Mijn eerste week als stagiaire bij Sigmund was meteen een echte vuurdoop. Na drie dagen rustig op kantoor te hebben gewerkt, ging ik mee op een teambuilding die we voor een klant organiseerden. Het was een intensieve tweedaagse. Zo kreeg ik onder andere een arend op mijn arm, terwijl ik niet echt zot ben van vogels - lees: beetje angstig zelfs. Week 1 en mijn grenzen waren al verlegd! Maar ik vond het niet erg om continu bezig te zijn. Tot mijn verbazing draaide ik al vlotjes mee met mijn collega's en voelde het alsof ik al langer dan een week bij het Sigmund-team hoorde. Dat is een heel fijn gevoel!"

Amber Wuyts, studente Communicatiemanagement (AP Hogeschool)

“De voorbije weken hebben we geen minuut stilgezeten en ontzettend veel bijgeleerd. Zowel over onszelf als op communicatief vlak. Meetings, workshops, brainstormsessies: alles hebben we mogen meemaken. Een stage bij Sigmund is dus echt wel voor iemand die niet bang is van een uitdaging en geen seconde wil stilzitten. Ik ben de confrontatie aangegaan met mezelf en ben daar alleen maar beter uitgekomen."

Tess Leys, studente Communicatiemanagement (AP Hogeschool)

“Tijdens mijn stage heb ik het volgende geleerd: teamwork really does make the dream work. Niet alleen omdat het team van Sigmund bestaat uit vier creatievelingen die ik nodig heb om met andere ogen naar mijn opdrachten te kijken, maar ook omdat het gewoon zo is. Het team maakt tijd voor je, er wordt dagelijks overlegd en tijdens brainstorms ben je nooit alleen. Op school leerde ik dat ‘als je extern wil winnen, je intern moet beginnen’ en die gedachte leeft hier echt. Het team komt steeds op de eerste plaats en dat voel je in alles wat je doet.

Kan je al niet wachten om bij ons van start te gaan? Fijn! Dan lijkt Sigmund ons de geschikte stageplaats voor jou. Stuur ons als de bliksem jouw cv en motivatiebrief door. Misschien zien we jou binnenkort dan wel voor een persoonlijk gesprek op 't Eilandje in Antwerpen?

Postduif


Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief van Sigmund en we laten onze duif jouw richting uitvliegen met een lading communicatienieuws vers van de pers!

Ik wil e-news ontvangen