SIG Telephone Blauwfilter

Network Samurai


Katana, shogun, seppuku, bushido. Klinkt dit als Chinees voor jou? Dan ben je nog niet ver genoeg naar het oosten gereisd. Het zijn namelijk allemaal Japanse termen. Meer nog, ’t zijn woorden die een echte Samurai definieerde. Ook al bestaan ze niet meer, we kunnen nog steeds van hen leren. Van hun eer, vastberadenheid en wilskracht. Maar ook van hun fouten en traditionele koppigheid.

In deze interactieve talk toont Guy Ooms je hoe je als een ware Network Samurai connecteert met collega’s, ondernemers, (potentiële) klanten, leidinggevenden, of zelfs die ene nonkel die je enkel op familiefeesten ziet. Hij leert je de bushido* van het netwerken. Met een tong zo scherp als een katana*. Zodat je snel de shogun* van de interactie wordt en je organisatie geen seppuku* ondergaat.

(*bushido = morele gedragscode van de Samurai, katana = traditioneel zwaard van de Samurai, Shogun = leider van de Samurai, Seppuku = Traditionele zelfdoding van de Samurai)

Dat doen we volgens drie – deze keer Engelstalige – principes: connect, share en work. De deelnemers worden uitgedaagd om actief een gesprek aan te knopen. Om op zoek te gaan naar gemeenschappelijke interesses en mensen met elkaar in contact te brengen. Maar ook om niet op te geven, om te blijven doorgaan. Ahja, we zijn toch Samurai, of niet?

SIG Brecht Postiaux 10

Connect

  • start, stel niet uit
  • introduceer mensen
  • connecteer op LinkedIn

Share

  • gedeelde interesse
  • je verkoopt niks
  • deel je energie

Work

  • luister, ècht luisteren
  • wees niet afgeleid
  • doorzetten

Klinkt dit als taiko-muziek in je oren?

Laat dan zeker iets weten. We luisteren graag hoe we jou (en je organisatie) kunnen helpen.

“Netwerk events zoals deze zijn uniek en dé ultieme manier om je bedrijf in de kijker te zetten.” - Kris De Pooter, ESM, deelnemer Ondernemersevent Brecht 2024

Geef je event een extra touch

Je event een blijvende ervaring bezorgen? Dan bieden wij de EchoCast aan. Da’s een interactieve live-podcast waarbij verschillende deelnemers telkens een vraag beantwoorden en er één stellen aan de volgende deelnemer. Als een soort podcast-carrousel. Deze buitengewone aflevering wordt nadien door ons professioneel gemixt, voorzien van muziek en naar jullie opgestuurd. Een geweldige herinnering maar vooral unieke manier om mensen met elkaar te laten praten.

Benieuwd hoe het er in zo’n aflevering aan toe gaat?
Luister alvast naar onze laatste EchoCast.

Onze Network Samurai beter leren kennen?

Interesse om Guy met z’n Network Samurai op jouw bedrijf of organisatie los te laten? Of ben je op zoek naar andere oplossingen op maat? Bel ons, schrijf ons, laat ons gerust iets weten.