SIG Brainstorm2 Blauwfilter

De kracht van een sterke leider: focus op het doel, niet op de verandering zelf – met Smartphoto CEO Stef De corte


“Het leukste foto-idee, bij smartphoto.be”, de catchy jingle speelt waarschijnlijk de volgende vijf minuten on repeat door je hoofd. Maar achter de jingle schuilt een succesvol beursgenoteerd bedrijf. Een bedrijf dat onder leiding van CEO Stef De Corte uitgroeide tot een Europese topspeler in de foto-e-commerce. In deze tiende Key To Change, deelt Stef zijn visie over crisis en conflict binnen een sector die de afgelopen twintig jaar enorm veranderde.

“Zoek het probleem, niet de schuldige”, stelt Stef duidelijk. “Want dat leidt tot een mentale blokkering in de hoofden van je werknemers. Terwijl het net die hoofden zijn die de crisis moeten bezweren.” Verder leren we de ‘doener’ in Stef kennen. Iemand die liever snel springt dan twijfelend te blijven trappelen. Hij neemt ons mee op de werkvloer, van de fabriek tot in de bureaus. Die vloer is volgens Stef dé plek waar je wederzijds respect en vertrouwen opbouwt.

Ten slotte kijkt hij samen met ons naar de toekomst. Hoe je als bedrijf bijdraagt aan een gelukkigere wereld. Met een concrete aanpak, zowel intern als commercieel.

Kortom: “het leukste podcast-idee, hier en bij sigmund.be”.

SIG stef 02
SIG stef 05