SIG Flirt Blauwfilter

Politiezone


Als één team naar modern leiderschap

Community

Briefing

"Binnenkort komt er een wissel aan de top van onze politiezone. We staan als management team (MT) echter niet op dezelfde lijn. Hoe kunnen we als één sterk team (met één duidelijk gemeenschappelijk doel) naar voren komen en een omschakeling maken naar modern leiderschap?"

Picture 2

Aanpak

We organiseerden meerdere workshops waarin we stap voor stap tot een gemeenschappelijk doel werkten. Dat doel werd tijdens de sessies door de deelnemers zelf omgezet in een gemeenschappelijk verhaal. Hoewel we ons bij elke workshop focusten op een ander aspect van de organisatie, creëerden we wel een rode draad door het verhaal. Daarom werkten we in elke workshop aan de leiderschaps- en communicatievaardigheden van het management team. De 4-kleurentechniek zorgde er op een interactieve manier voor dat de teamleden elkaar beter begrepen.

Resultaat

De workshops zorgden voor een heel helder (gemeenschappelijk) doel. Dit zorgde ervoor dat de verschuiving van de leidinggevenden vlot verliep. Door de aankomende uitdagingen van fusies van politiezones is deze case nog steeds work in progress.