Sigmund Hybrid Roadtripblaufilter

In 2020 gingen we langs bij...


Voor onze Keep the Change-podcast ploften heel wat interessante persoonlijkheden in onze fameuze 'podcast zetel'. Een voor een inspireerden ze ons met hun verhalen over change(management), communicatie en leiderschap. Sigmund zet de podcasts voor jou op een rijtje!

Change
Story
Community

Hoe hybride werken de creativiteit van Joris Larosse verrijkt

De allereerste halte op onze Hybrid Change-roadtrip was bij Joris Larosse. Als CEO van het grootste onafhankelijke private busbedrijf in België was het voor hem niet eenvoudig om al zijn medewerkers te bereiken in turbulente tijden. In deze podcast vertelt Joris hoe hij erin slaagde om zowel zijn mensen thuis als diegenen op de baan te bereiken.

Beluister de podcast


Julie Plusquin over (digitaal) vertrouwen in medewerkers

Na aflevering 1 van Keep the Change was het startschot officieel gegeven. Ons Hybrid Change-onderzoek liep ten einde, dus klopte Sigmund aan bij bedrijfspsychologe Julie Plusquin om ons een handje te helpen met de analyse van de enquête. In deze aflevering praat Guy Ooms met Julie over de meest opvallende resultaten van de survey. Daarnaast deelt Julie haar visie op de toekomst van samenwerken.

Beluister de podcast


Mo Zouina over organisaties als rots in de branding

We hervatten onze boeiende reis. Onze digitale wegenkaart, of kortom de GPS, brengt ons tot bij Maneuver waar brandingexpert Mo Zouina aan het werk is. Mo staat bekend als een echte people listener. In deze podcast profileert Mo organisaties als rots in de branding. Hij vertelt over hoe bedrijven en organisaties horen te zorgen voor hun mensen.

Beluister de podcast


De speeltuin van Rudi Peeters

De hybride ontdekkingstocht is een boeiend avontuur. De verschillende visies over changemanagement, communicatie en leiderschap zijn stuk voor stuk uniek. Maar wat is er volgens Rudi Peeters, CIO van de KBC-groep, nog meer uniek? Met zijn achtergrond als bioloog definieert hij de mens als unieke diersoort. In deze aflevering legt hij uit waarom en brengt hij nog meer opvallende uitspraken zoals: het leven is een speeltuin.

Beluister de podcast


Jozefien Daelemans over de schoonheid van man, vrouw en alles ertussenin

Tijdens onze roadtrip naar the best of both worlds realiseren we ons wat een mooie reis we bij Sigmund al hebben afgelegd. Over iets moois gesproken, in de volgende podcast besluiten we even stil te staan bij de schoonheid van man, vrouw en alles ertussenin. Het is niet toevallig dat Sigmund daarom aanklopt bij Jozefien Daelemans, oprichtster van Charlie Magazine.

Beluister de podcast


Jeron Dewulf over zijn grenzeloze liefde op en naast het podium

Voor deze aflevering van Keep the Change strikken we niemand minder dan Jeron Dewulf, Vlaams acteur en internationaal bekend improvisator. Met hem praten we over de kracht van storytelling, humor en over de kracht van liefde.

Beluister de podcast


Hoe Klaas Bals in balans blijft door mens en technologie te omarmen

2020 was ongetwijfeld het jaar waarin een heleboel professionals onverwacht het technologische moesten gaan omarmen. Klaas Bals geraakte van jongs af aan gepassioneerd door technologie. Later, groeide vanuit deze interesse zijn passie voor mensen. In deze podcast vertelt Klaas over waarom digitaal werken niet beter of slechter is.

Beluister de podcast


Frank Van Massenhoven over hoe leidinggeven en vertrouwen hand in hand gaan

Als voormalig voorzitter van de FOD Sociale Zekerheid weet Frank Van Massenhove als geen ander hoe je leiding geeft. Hij realiseerde zich als een van de eersten dat onze klassieke kijk op leiding geven niet meer up-to-date is. In deze aflevering van Keep the Change vertelt hij over zijn visie op goed leiderschap, over hoe belangrijk het is dat je als leidinggevende vertrouwen hebt in je mensen, en ook over de uitdagingen van thuiswerk tijdens de coronapandemie.

Beluister de podcast