SIG Flirt Blauwfilter

Overheids organisatie


Levendige verhalen: de stem van de ambassadeurs

Community

Briefing

“We willen onze organisatie grondig onderzoeken en organisatorische wijzigingen doorvoeren om onze kerntaken optimaal uit te kunnen voeren. Hoe kunnen we onze waarden laten leven en hoe stellen we een mens- en resultaatgerichte leiderschapscultuur op?”

Aanpak

Samen met Erwin Knuyt, onze vaste partner in leiderschapstrajecten, creëerden we een project rond 4 belangrijke thema’s: leiderschap, processen, communicatie en cultuur. Na een eerste workshop met het directiecomité hadden we meteen een duidelijk beeld van de organisatie. Met dit beeld gingen we aan de slag om de workshops van de medewerkers voor te bereiden. De collega’s leerden elkaar tijdens de workshops beter kennen, waardoor ze elkaar beter begrepen. Van hieruit werkten we aan een betere manier van communiceren en een optimale samenwerking in de organisatie.

Uit deze workshops kwam een team van ambassadeurs naar boven. Zij zetten zich in om respectvolle communicatie op te starten, het verhaal van de organisatie te verfijnen en een link te vormen tussen het directieteam en de rest van de medewerkers. Aan het einde van het traject begeleidden zij mee het bedrijfsevent, waarin ze alle medewerkers betrokken en hun kennis en ideeën met elkaar deelden.

Screenshot 2020 07 27 at 15 40 09
Screenshot 2020 07 27 at 15 40 09

Resultaat

Het project werd een traject waarin de medewerkers een enorme inzet toonden. De vier waarden leven nu veel meer in de organisatie, maar bovendien (her)ontdekten de medewerkers het verhaal en de maatschappelijke relevantie van hun job. Dit kwam heel sterk naar boven tijdens het event, waar alle 55 medewerkers aan deelnamen. Zowel de directie als de medewerkers van de organisatie communiceren nu ook op een meer respectvolle manier met elkaar en er bestaan duidelijkere processen waar iedereen zich aan vast kan houden.

Great minds


In samenwerking met

Erwin Knuyt

Erwin Knuyt

  • Consultancy
  • Leadership
  • Strategic communication