Guy Ooms Network Samurai

Van Japanse sabels naar Brechtse babbels


Voor zijn nieuwe ‘network-shop', draaide Guy Japanse vechtscènes onder daverende Kodo-drums door zijn Keynoteslides. Na enkele try-outs op kleinere schaal, mocht hij nu voor het eerst z’n Network Samurai talk voor een publiek van 250 Brechtse ondernemers brengen tijdens het Ondernemersevent 2024 bij Volvo Postiaux. Een geslaagde test waardoor Netwerk Samurai nu staat te popelen om de wereld aan z’n katana te rijgen.

Communication
SIG Brecht Postiaux 10

Geen olievlekken en rondslingerende autodelen bij Volvo Postiaux. Maar een moderne en propere werkplaats die voor de gelegenheid helemaal vrij werd gemaakt om 250 ondernemers te verwelkomen. 250 Ambitieuze karakters, elk met een eigen verhaal, klaar voor een nieuwe portie inspiratie, vruchtbare gesprekken en interessante connecties. Maar hoe knoop je zo’n gesprek aan? Hoe stap je naar mensen toe? Wat zeg je en wat net niet? Guy zocht en vond zijn inspiratie bij de zwaardacrobaten uit het oude Japan. Met de wijsheid én mislukkingen van de samoerai in het achterhoofd, bracht hij Brecht de kunst bij van het netwerken.

De workshop legt de nadruk op échte connecties. Authentieke interacties waarbij men op zoek gaat naar gemeenschappelijke interesses. De deelnemers ontdekken hoe ze hun energie op elkaar kunnen overbrengen. En hoeveel meer dat waard is dan een verkooppraatje. Ook ervaren ze hoe ze doeltreffend een gesprek op gang brengen, zinvolle banden smeden op een platform zoals LinkedIn en hoe elk gesprek transformeert in een connectie. Connecties waaruit vaak vruchtbare samenwerkingen ontstaan.

Dat bevestigde ook gastspreker Luc Van Thillo.

“Op een receptie raakte ik aan de praat met de poetsvrouw van CERN. Niet veel later kon ik CERN toevoegen aan m’n klantenportefeuille.”

Hij inspireerde natuurlijk ook met zijn persoonlijk verhaal. De successen, de tegenslagen en de leermomenten.

Daarna was het aan de Brechtse ondernemers om de theorie in de praktijk om te zetten. Verdeeld over verschillende groepen, sneden ze als ware samoerai door de conventies van het netwerken. Het leverde een heleboel positieve reacties, LinkedIn-connecties en klinkende glazen op. En dat is het mooiste applaus dat we bij Sigmund kunnen krijgen.

“Het zat echt heel goed in elkaar. Het was een hele interessante voorstelling. En zo begin je de connectie te maken met de rest van de ondernemers want je hebt elkaar inderdaad nodig om te groeien.” – Roeland, ondernemer uit Brecht

Wil je jouw netwerkskills aanscherpen? Surf dan naar sigmund.be/network voor alle informatie rond Netwerk Samurai.