SIG Flirt Blauwfilter

Brandweer Zone Antwerpen


Samenwerken, communiceren en vertrouwen: de basisingrediënten voor waardevolle workshops

Community

Briefing

"Bedenk een concept voor een tweedaagse (LIMA-days) voor de kaderleden en officieren van Brandweer Zone Antwerpen, waarbij de waarden van onze organisatie bewust beleefd worden aan de hand van workshops rond leidinggeven, persoonlijkheids- en teamontwikkeling en tussentijdse energieke teambuildingactiviteiten."

Aanpak

Om de workshops van de tweedaagse helemaal op maat van Brandweer Zone Antwerpen op te stellen, creëerden we de LIMA-wall. Deze LIMA-wall is een muur waarop alle medewerkers en vrijwilligers van de zone hun huidige en toekomstbeeld van de organisatie konden delen. De Post-It’s die ze op de muur kleefden, werden meteen gedigitaliseerd zodat iedereen de evolutie van de muur online kon volgen. De input van deze muur namen we mee naar de LIMA-days.

Tijdens de tweedaagse deelden we de groep op in kaderleden en officieren. Elke groep volgde de sessies over 4-kleuren en speelde een business game die we op maat van Brandweer Zone Antwerpen ontwierpen. Tijdens de business game ontdekten ze hoe ze beter konden samenwerken, hoe ze elkaar nog meer konden vertrouwen en hoe ze open met elkaar kunnen communiceren. Om ook het groepsgevoel tussen de kaderleden en de officieren te boosten, organiseerden we enkele gezamenlijke sessies waarin ze samen een eigen haka opstelden.

Screenshot 2020 07 27 at 16 07 45
IMG 2254 JPG

Resultaat

De resultaten van de LIMA-days bundelden we in een eigen magazine, dat alleen beschikbaar was voor de deelnemers van de tweedaagse. Daar konden ze genieten van enkele sfeerbeelden en verslagen van de LIMA-days. Op basis van deze analyse stelden we een LIMA-code op, die de basis legt voor de gedragscode bij Brandweer Zone Antwerpen. Zo kunnen ze de geweldige sfeer van de LIMA-days eenvoudig opnieuw creëren in hun dagelijkse werk.