SIG Boxers Blauwfilter

Hybrid Change


Een future-proof organisatie, dat is klaar zijn voor de uitdagingen van morgen

Change

Briefing

Hoe kan Sigmund organisaties op een eenvoudige manier voorbereiden op de toekomst, zodat ze steeds efficiënt kunnen blijven werken?

Screenshot 2020 08 24 at 16 00 57

Aanpak

Bij Sigmund combineren we al een tijdje onze workshops met digitale tools. Dat bleek tijdens de coronacrisis van 2020 een groot voordeel, want veel van onze projecten konden gewoon doorlopen. Een nieuw idee ontpopte in ons hoofd: "Zou het niet interessant zijn als andere organisaties deze inzichten ook zouden hebben? En wat als we hen daarbij helpen?"

Om een brede basis te krijgen voor dit project, stelden we een grootschalige enquête op die peilde naar de (gewenste) manier van werken tijdens de coronacrisis. Die werd ingevuld door bijna 600 Nederlandstalige professionals. Uit de resultaten bleek dat veel mensen en organisaties hun projecten tijdens de lockdown moesten stilleggen, omdat ze van thuis uit niet verder konden werken. De mensen die wél van thuis uit konden werken, waren het er bijna unaniem over eens dat thuiswerk vaak veel efficiënter was en dat ze na de lockdown niet meer (elke dag) terug zouden willen gaan naar hun kantoor. Een heel mooie basis om een project over op te starten dus. Hybrid Change was geboren!

Resultaat

Op basis van de output uit onze enquête stelden we een e-book samen. Hierin kan je naast de resultaten van de enquête ook podcasts terugvinden waarin Guy de toekomst van ons werkveld bespreekt met verschillende professionals. Bovendien brachten we verschillende solutions op de markt die organisaties zullen helpen om zich klaar te stomen voor een hybride toekomst. Met die oplossingen spelen we helemaal in op de uitdagingen die uit onze enquête naar boven kwamen: een trip naar the best of both worlds.

Is jouw organisatie klaar voor een hybride toekomst?