SIG Brainstorm2 Blauwfilter

De sleutel naar open communicatie en verbinding: niet het spreken van eenzelfde taal, maar het kennen en begrijpen van de onderliggende culturele taal – met VN Human Rights Officer Charlotte Campo


Al van jongs af aan had Charlotte Campo een duidelijke droom: werken voor de Verenigde Naties. Geen voor de hand liggende carrière, maar jawel hoor, vandaag is Charlotte Human Rights Officer bij de Verenigde Naties, in de regio West-Afrika.

Niet alleen als VN-medewerker, maar ook als jonge, Europese vrouw krijgt ze in West-Afrika te maken met heel wat uitdagingen. Ze ziet plaatsen in de wereld waar een gemiddelde Vlaming alleen over hoort op het nieuws. Ze krijgt te maken met problemen die voor velen ‘ver van ons bed’ voelen, maar voor haar dagelijkse realiteit zijn. Daarbovenop krijgt Charlotte te kampen met blind racisme en onbegrip over haar aanwezigheid op plaatsen die voor haar als thuis aanvoelen.

Heel wat voer voor een interessant gesprek. En dat is het geworden. Topics die onder andere aan bod komen:

✅ De kracht en uitdagingen van een multiculturele organisatie en het belang van de juiste mate van cultuursensitiviteit;

✅ Waarom het belangrijk is goed na te denken over hoe je een boodschap brengt, en door wie;

✅ Het belang van te focussen op de ‘waarom’ we iets doen;

✅ Het samenstellen en motiveren van een high performing team;

✅ De kracht van het begrijpen van elkaars culturele taal en referentiepatroon;

✅ De sterkte van een zacht en kwetsbaar leiderschap.

We sluiten af met de vraag of Charlotte met haar kennis en ervaringen nog optimistisch kan zijn over onze wereld. Het antwoord daarop en veel meer ontdek in een nieuwe aflevering van Key to Change. Veel luisterplezier!

SIG charlotte 12
SIG charlotte 05
SIG charlotte 19