SIG Brainstorm2 Blauwfilter

Van gezondheidscrisis tot stevige professionele uitdagingen: uit elke crisis kan een nieuwe tijd geboren worden - met Barbara Torfs


Barbara Torfs was 22 jaar lang directeur marketing en communicatie bij het familiebedrijf Schoenen Torfs. Vandaag is ze gedelegeerd bestuurder bij Bond zonder Naam. Een aantal crisissen, zowel persoonlijk als professioneel, gaven het leven van Barbara een andere wending. Ze heeft dan ook een eigen kijk op conflict en crisis, als professional, als leider én als mens.

Barbara vertelt in deze bijzonder open aflevering van Key to Change over haar persoonlijke crisis in de vorm van borstkanker. Een strijd die ze is aangegaan met de kracht van haar innerlijke positiviteit.

Maar ook op professioneel vlak kende Barbara enkele crisissen. Wat ze daaruit geleerd heeft? Dat het belangrijk is om altijd trouw te blijven aan je eigen normen en waarden. En dat er in een crisis ruimte moet zijn voor emoties, maar dat je ook op tijd actie moet nemen. Want niets is zo erg als een crisis die verlamt.

We praten over de kracht van zacht (maar niet soft) leiderschap en het belang van de mens achter de medewerker. Wat je niet mag vergeten? Angst is een slechte raadgever. En never waste a good crisis!

Key To Change Barbara 05
Key To Change Barbara 11
Key To Change Barbara 17